45 tisuća KM

Kakanj: Umjesto plaćanja pjevača za doček, pomažu umirovljenicima

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević i ove godine je informirao javnost da će sredstva za doček Nove godine biti iskorištena za pomoć najugroženijim kategorijama društva.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2022. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Shodno inflaciji, ali i sve težoj ekonomskoj situaciji penzionera koji se svakodnevno bore s visokim cijenama namirnica u supermarketima, načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je odlučio da 45.000 KM koji su planirani za organizaciju dočeka Nove godine, usmjeri onima kojima su ta sredstva potrebnija.

Subvencije umirovljenicima

"Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine tisuća maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći. Tih 45.000 KM će biti iznos subvencije penzionerima za 2023. godinu", kazao je Bajtarević te dodao da će ipak biti novogodišnje slavlje uz domaće snage:

"No, to ne znači da u Kaknju neće biti nikakvog programa. Imat ćemo tri koncerta, a većim dijelom ćemo se oslanjati na domaće snage. Bit će i zabave za mališane, ali i paketića za one koje kao društvo i zajednica nikada ne smijemo zaboravljati. Uskoro više informacija o programu."

Kakanj od 2016. ima 'drugačije' novogodišnje slavlje

Općina Kakanj na čelu s Nerminom Mandrom 2016. godine novac za Novu godinu je donirala za liječenje svog sugrađanina koji je imao tumor na mozgu, godinu poslije novac su donirali Javnoj ustanovi Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama. Nakon godina koronavirusa, veća sredstva su prošle godine usmjerili samo prema djeci te su organizirali prigodan program za njih, a ove godine uz djecu, malo radosti će osjetiti i umirovljenici.

Kopirati
Drag cursor here to close